Wat is Coaching?

 

NIEUWS

*Vraag het gratis rapport 'Leer je goed voelen' aan. Alle technieken duidelijk beschreven en extra informatie over de werking van het brein. 

 

*Een nieuw schrijverijtje bij schrijverij: 'Uitgebrand'

 

*De domein www.equinecoaching.nl staat te koop!

Info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is Coaching?

Sinds 2004 ben ik werkzaam als personal coach en heb ik mensen gecoached met uiteenlopende problemen. Mensen in de sport die hun zenuwen niet de baas konden, mensen die keer op keer tegen hetzelfde aanliepen in hun privé leven en/of in hun relatie en mensen die hun zakelijke skills niet optimaal tot resultaat konden brengen. Maar ook mensen met angst, verdriet, woede, stress…

Ik help mensen om zelf allerlei emotionele problemen op te lossen. Hierbij maak ik gebruik van diverse technieken zoals Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), hypnose en het Enneagram. Mijn uitgangspunt is dat er niets mis is met mensen die problemen hebben. Mensen hebben enkel nog niet geleerd hoe zij de problemen die zij ervaren op een goede manier kunnen oplossen. Door het onbewustzijn te leren hoe het op een gemakkelijke, snelle en effectieve manier problemen kan oplossen, verdwijnen de meeste problemen binnen afzienbare tijd.

De emoties zelf zijn niet het probleem, wel de manier waarop zij opgeroepen worden in een context waarin een bepaalde emotie juist een belemmering vormt.

Coachtraject

Algemeen:


In het bedrijfsleven doorstaan veel mensen een coachtraject, door de werkgever gegeven om het maximale uit medewerkers te halen. In de (top)sport is dit ook aan de orde. Elke gezond denkende (top)sporter en/of elke ploeg die wat wil bereiken, weet niet beter dan dat een coach kan bijdragen aan het resultaat. Iemand die van een afstand de verrichtingen bekijkt, analyseert en interpreteert met als doel een beter resultaat. Een coach kijkt waar de sterke en zwakke schakels zitten en door deze in een goede combinatie te laten samenwerken, wordt er een winnend team samengesteld.


Zoals elk persoon uniek is zo is elke coachsessie ook weer uniek. Toch hanteer ik doorgaans een 3-sessies traject van twee uur per sessie. 

De technieken die ik gebruik tijdens het coachen zijn voor elk persoon, in elke situatie en in nagenoeg elk gebied toepasbaar:

· Privé/persoonlijk (zelfontwikkeling)

· Zakelijk (werkgevers/werknemers)

· School/Studie (bijv. faalangst bij examens)

· Sport (mentale ondersteuning)

· Kinderen/jongeren

· Ziekte (mentale ondersteuning)

· Stervensbegeleiding

Mijn coachaanpak kan ik als volgt omschrijven: inspirerend, met warmte, humor en respect. Zo nu en dan confronterend maar vooral: effectief! Ik luister, stel vragen, denk mee, confronteer, reflecteer, verhelder, ben betrokken, moedig aan, geef heldere feedback en sta open.
 Het is wel van belang dat je er zelf volledig achter staat en dat je gemotiveerd bent om aan je eigen ontwikkeling te werken en scherp naar jezelf durft te kijken.

Goed om te weten; ik werk op 'No cure - No pay' basis. Mocht na de derde of laatste sessie blijken dat het coachtraject helemaal niets heeft verbeterd krijg je het volledig betaalde bedrag retour! 

Vraag gerust voor meer vrijblijvende informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.