Gelukkig zijn of je goed voelen

 

Is er een verschil of is dat hetzelfde?
In heel veel media, vooral de social en commercie wordt er tegenwoordig bijna krampachtig gestreefd naar geluk, tips hoe je het kan voelen en kan krijgen. Magazines die er naar genoemd zijn en die er hele edities aan wijden, eerst 100 tips om simpel geluk te vinden/voelen gevolgd door 6 pagina’s reclame voor idioot dure producten en met mooie zg. succesvolle gelukkige mensen.

 

In tv programma’s wordt over geluksmomentjes gesproken. Die zijn zeer schaars en duren, als je echt geluk hebt, 1.4 seconden en het glipt dan ook meteen weer door je vingers.
Nou, schiet lekker op dat geluk…

 

Ikzelf voel me liever gewoon goed. In elke situatie zo goed als mogelijk in elk geval. Ik heb er voor gewerkt om goed voelen mijn basisgevoel te laten zijn. Met alles wat er om mij heen en in mijzelf gebeurt laat ik het altijd weer terugkomen naar die basis. Dat komt niet vanzelf en daar was zeker wat (brein)werk voor nodig, maar elke dag geniet ik van mijn ondertussen automatisch goed voelen.
Of zou dat geluk zijn?

 

Heb een heerlijke dag!