Wat is jouw strategie

 

Als ik mensen uitleg hoe NLP technieken werken krijg ik vaak de reactie “Oh, maar ik doe zelf ook zoiets”

 

Dat klopt. NLP is onder andere ontstaan uit de strategieën van mensen die ergens succesvol in waren. Bijvoorbeeld om van spinnenangst af te komen, of vliegangst of wat voor angst dan ook.  Maar ook succesvolle sporters, zakenmensen en gewoon mensen die positief en plezierig in het leven staan.

 

Je kan zeggen dat iedereen in zekere mate zelf al aan NLP doen zonder dat ze het zelf doorhebben. Jammer alleen dat mensen zich vooral negatieve kanten ‘programmeren’. Piekeren, nare toekomstbeelden maken, onzekerheid voeden, zich naar voelen, etc. Erg jammer…

 

Één van de sterke elementen van NLP is dat het je bewust maakt van die strategieën die je juist verder helpen. Vaak weet je wel waar je goed in bent maar heb je niet echt een idee waar het vandaan komt. Tuurlijk, een stukje persoonlijkheid en karakter maar wat zit er achter die successen die je zo makkelijk afgaan? En daar helpt NLP zodanig goed bij dat je die strategieën ook op andere aspecten in je leven zou kunnen plakken zodat die ook beter lopen.

 

Het is heel goed je bewust te worden van je goedwerkende strategieën zodat je kunt bekijken hoe je die zou kunnen gebruiken (soms dien je een aantal acties aan te passen) op zaken die beter kunnen lopen. Het mooiste daarna is om ze van bewust weer onbewust te laten lopen. Gewoon een automatisme als ademhalen.

 

Ga ‘s bij jezelf  na wat je successen zijn en welke interne hulpbronnen je daarvoor gebruikt hebt. Denk goed aan herinneringen en welke gevoelens je daarbij had. Denk aan die juiste beslissing die je ooit hebt gemaakt en wat daaraan vooraf ging.

 

NLP is echt iets menselijks! Alleen is het voor mensheid begrippen betrekkelijk nieuw om op deze manier naar het mentale aspect van de mens te kijken. Zonder gekaderde regeltjes uit de psychologie en de psychiatrie want elk mens is uniek en ervaart, denkt en leeft op zijn of haar eigen unieke manier.

 

De NLP coaching (of eigenlijk training) die ik geef werkt dus veel kanten op; ten eerste leer je hoe je kan omgaan met allerlei zaken die jou beperken en ten tweede leer je vanuit je Enneagramtype wie jij onbeperkt kan zijn met al jouw fantastische eigenschappen!

 

Meer weten of een gratis rapport ‘Goed voelen’ ontvangen? Stuur gerust een mail: bianca@truetoyou.nl